MEIERIJSTAD – Hoe gaoget mi oeuw? Deze vraag stelden we tijdens de intelligente lockdown aan 54 inwoners van Meierijstad. Het leverde een prachtige portretserie én een mooi boek op. Fotografe Ellis Rijkers ging met cameraman Rinus van Eck terug naar 4 deelnemers aan de serie om te kijken hoe het met hen ging.

Terugblik

In twee tv-uitzendingen gaat Ellis op bezoek bij Jas en Anny Vorstenbosch. Dit echtpaar woont in de Watersteeg, maar niet op dezelfde afdeling. Daardoor kan het stel, dat 60 jaar getrouwd is, elkaar tijden de intelligente lockdown meer dan zes weken niet zien. Samen met dochter Jeanette vertellen ze hoe ze dat ervaren hebben. Verzorgende Leon van Veghel werkte tijdens de eerste en tweede golf op een cohortafdeling. Hij vertelt over zijn werk. Joost Kapteijns sloeg noodgedwongen met zijn partyverhuurbedrijf een andere weg in en laat zien hoe het nu in zijn zaak gaat. En Anja Korsten vertelt op indrukwekkende wijze over haar periode op de IC en het herstel daarna.

Deze eerste uitzending is van 22 tot en met 25 januari elk uur na het nieuws te zien op onze tv-zender. Deze tweede uitzending is van 27 tot en met 29 januari en op 31 januari elk uur na het nieuws te zien op onze tv-zender.

Boek voor het goede doel

Inmiddels zijn er al honderden boeken van ‘Hoe gaoget mi oew?’ voor het goede doel verkocht. Het boek is geheel belangeloos gemaakt en met behulp van sponsoren gedrukt. Daardoor gaat elke cent van de verkoopprijs naar sociale activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking in Meierijstad. Het boek is is nog steeds voor 1o euro te koop bij meer dan 30 verkooppunten.

LEES OOK: Meer dan 30 verkooppunten voor ‘Hoe goaget mi oew?’

Leon van Veghel vertelt over zijn werk op de cohortafdeling van een woonzorgcentrum.