Hoe gaoget mi oew, Wout?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Thuis was het fijn, maar ik vind het ook weer heel fijn om elke dag naar school te gaan. Daar is het erg leuk met alle andere kinderen. Vooral ook omdat dit mijn laatste jaar op de basisschool is. Het is erg mooi dat we die tijd met z’n allen kunnen afsluiten!

Toen ik thuis was, hield ik de eerste weken contact met de leerkrachten en de klasgenoten via zoom, whatsapp, videobellen of gewoon bellen. Na een tijdje kon ik gelukkig ook af en toe weer een keer afspreken met een klasgenoot. De online lessen waren prima te volgen. Het fijne was dat je zelf je eigen tijd kon indelen. Toen ik nog niet naar school kon, heb ik veel tijd gestopt in het luisteren en maken van muziek. Het was natuurlijk minder fijn dat we niet even snel iets aan de meester of juf konden vragen. Ook heb ik het werken in groepsverband erg gemist.

We zijn inmiddels op school al druk met het maken van een film. Dit doen we in plaats van de afscheidsmusical. Het is erg leuk om dit met z’n allen te doen. Even weer gezellig samen zijn … Ook thuis kan ik flink voor oefenen voor de film. De tekst, de dansjes en ook de liedjes oefen ik op mijn gitaar. Toen ik nog niet naar school kon, ik veel tijd gestopt in het luisteren en maken van muziek. Dat komt nu goed van pas.

Een meevaller: het schoolkamp hebben we in het begin van het schooljaar al gehad. Gelukkig, want ik zou het erg jammer vinden als ik dat had moeten missen. Hoe het precies gaat lopen met het afscheid en de laatste schooldag weet ik nog niet. Eerst flink werken aan onze film!

Ik heb erg veel zin om naar de middelbare school te gaan, maar vind het ook heel erg spannend. Daarom is het fijn dat de kennismakingsbijeenkomst van de brugklas met de nodige aanpassingen wel gewoon doorgaat. Daar zie ik mijn nieuwe klasgenoten en wordt er nog van alles verteld en uitgelegd voor de zomervakantie. Na al die jaren is het raar om andere klasgenoten te krijgen en alles zal even wennen zijn. Maar voor nu eerst afscheid nemen van de basisschool met de hele klas!”

Wout van Dijk (12 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.