Hoe gaoget mi oew, Sylvia?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“We mogen weer open! Daar ben ik natuurlijk heel blij mee en we zijn er ook helemaal klaar voor. Al heb ik absoluut begrip voor het feit dat we tijdelijk onze kapsalon moesten sluiten. Toen we de beelden van de coronacrisis in Italië zagen kwam dat flink binnen. Het was duidelijk dat het geen tijd was om naïef te zijn, maar dat we samen zoveel mogelijk besmettingen moesten proberen te voorkomen.

Als team concludeerden we dat sluiten de enige optie was, ook al was het op dat moment nog niet een verplichting vanuit de overheid. Mijn kappercollega’s uit Schijndel waren het daar gelukkig helemaal mee eens.

Het was niet niks om dat besluit te nemen. Maar hebben een sociale plicht en die woog het zwaarst. Door de tijd die vrijkwam is mijn salon weer tiptop in orde. We hebben onder meer opgeruimd en grote schoonmaak gehouden.

Vanaf maandag mogen we er weer tegenaan. Daar hebben we veel zin in! Gelukkig loopt de agenda snel vol. Het is fijn om te merken dat we een trouwe klantenkring hebben. We hebben de afgelopen weken allemaal lieve reacties en veel begrip gekregen. Dat deed en doet ons goed.”

Sylvia Schellekens (49 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van