Hoe gaoget mi oew, Paul?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik ben blij dat we weer op enkele locaties muziekles kunnen geven. We starten met één-op-één lessen, vooral met muziekverenigingen die een eigen clubgebouw hebben. De lessen op de basisscholen moeten zijn ook weer begonnen. Alleen de repetities van (jeugd)slagwerkgroepen ligt nu nog stil.

Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Juist het samenspelen met groepen mis ik het meest. Ik merk dat mijn leerlingen dat ook missen. Samenspelen is leuk én leerzaam. Niet alleen de lessen zijn belangrijk, maar ook het onderlinge sociale contact.

Gelukkig zijn mijn compagnon en ik met onze muziekschool snel overgegaan op het geven van online muzieklessen. Zo zorgen we dat leerlingen geen achterstand oplopen. Toch kun je online niet alles even goed uitleggen. Soms helpt een fysiek voorbeeld om iets beter te snappen. Voor de individuele lessen kan dat dus nu weer.

Muziek maken doe je samen. Het is een heel sociale bezigheid. Helaas hebben we in ons dorp Zijtaart afscheid moeten nemen van twee voormalige slagwerkleden van onze muziekvereniging. Het was mooi om op gepaste afstand met onze muziekvereniging hen een laatste muzikale groet te brengen. Het andere uiterste is dat we met onze blaaskapel De Boemelaars tijdens Koningsdag op verschillende plekken in het dorp de mensen hebben vermaakt.

Muziek verbindt mensen in mooie en verdrietige tijden. Daar kan ik van genieten en dat geeft mij steeds weer veel voldoening.”

Paul Schepers (30 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar