Hoe gaoget mi oew, Patricia?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik mis inmiddels de gezelligheid, sociale contacten en actie die voorheen normaal waren. In het begin vond ik het heerlijk om te onthaasten van mijn praktijk, sport en alle feestjes. Maar inmiddels mis ik echt de gezellige praatjes tijdens feestjes en zaterdags langs de voetballijn van mijn kinderen. Dat geldt ook voor het tennissen in de competitie, wat ik zelf erg graag doe.

Gelukkig kon mijn werk wel doorgaan. Eerst online met beeldbellen en sinds twee weken ook weer gewoon in mijn praktijk. Toen mijn praktijk dicht moest, dacht ik meteen: ik ga een manier vinden waarmee ik door kan werken.

Verder wilde ik vooral goed voor mezelf en mijn kinderen zorgen. Jammer dat er weinig informatie verzameld en verspreid wordt over hoe je je weerstand actief op peil kunt houden. Persoonlijk vind ik dat de eenzijdige berichtgeving bij kan dragen aan de angstgevoelens van mensen.

Voor mensen in verzorgingshuizen vind ik deze periode bijna onmenselijk. Ik denk dat deze groep meer eenzaamheid voelt doordat er – al dan niet door regels opgelegd – weinig tot geen bezoek komt. Dat je dan kiest voor het zogenaamde risico in plaats van je eenzaam voelen kan ik me heel goed voorstellen.

Het is fijn en belangrijk voor de menselijke geest dat er weer wat meer kan. Al blijft die 1,5 meter afstand tegen mijn natuur ingaan. Ik moet er nog heel bewust aan denken als ik op pad ga. Maar we mogen gelukkig wat meer. Ik hoop dat we deze zomer op vakantie kunnen gaan!

Maar wat het allerbelangrijkste blijft: we zijn allemaal gezond. Dat cliché telt inmiddels toch wel na de afgelopen maanden. Dat gun ik de rest van de mensen ook, want eeen goede gezondheid is goud waard.”

Patricia van der Horst (45 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.