Hoe gaoget mi oew, Monique en Wendy?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“We hebben het best druk. Dat klinkt vreemd, omdat veel mensen nu geen reizen boeken. Maar als zelfstandig reisadviseurs begeleiden we klanten heel persoonlijk voor, tijdens en na hun reis.

De (reis)regels rondom corona verschillen per land én veranderen voortdurend. Wij zijn nu dus veel bezig met het actualiseren van alle nieuwe informatie, het in de gaten houden van alle geboekte vakanties en om klanten zo snel mogelijk informeren als er meer over hun vakantie bekend is.

We onderhouden altijd veel persoonlijk contact met onze klanten. Dat doen we nu nog steeds. We zijn open en eerlijk over wat er speelt en merken dat mensen dat erg waarderen. Met mensen die op reis zijn – bijvoorbeeld voor werk of stage - houden we extra contact.

We krijgen veel vragen van mensen die al een reis geboekt hebben. We informeren en adviseren hen zo goed mogelijk. Al blijft het lastig dat je niet altijd zekerheid kunt bieden aan klanten. Alle reizen die tot eind mei zouden vetrekken zijn geannuleerd of omgeboekt. Voor de periode daarna is nog niet voor alle klanten duidelijk wat we hen kunnen bieden. Ze zijn blij met onze informatie en begrijpen dat we afhankelijk zijn van maatregelen die door landen, organisaties en luchtvaartmaatschappijen worden genomen.

Op 15 mei bestaan we 1 jaar. We wilden dat vieren met een leuke actie, maar die stellen we nu uit. Wel organiseren we op vier achtereenvolgende vrijdagen een speciale pubquiz.

Natuurlijk hebben ook wij dagen dat het allemaal tegen zit. Maar we slaan ons hier samen wel doorheen. Samen sterk geldt nu zeker ook voor ons! En als er dan weer een bloemetje, kaartje of verrassing door klanten worden gebracht geeft dat weer energie om door te gaan!”

Monique van Erp (51 jaar) en Wendy Hulsen (44 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar