Hoe gaoget mi oew, Melat, Ahmed, Kadir en Aleyna?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Net als voor iedereen zijn het ook voor ons rare tijden geweest. We hebben onze winkel medio maart twee weken gesloten. We zijn toen zelf ook echt twee weken thuisgebleven. Eén persoon ging boodschappen doen. In die tijd zijn we niet naar familie en vrienden geweest en ontvingen we geen bezoek. We misten die sociale contacten heel erg, maar veiligheid en gezondheid gaan voor alles!

Vanaf 30 maart waren we open voor afhalen en bezorgen van vlaaien en taarten en take away koffie. Vanaf juni zijn ons terras en de koffiecorner ook weer open, natuurlijk wél in aangepaste vorm. Zo moeten klanten meer afstand houden en hebben we aanpassingen in onze winkel gedaan. Gelukkig hebben de meeste klanten hier begrip voor en werken ze daar zonder moeite aan mee.

Het klinkt misschien vreemd, maar de sluiting vrat energie. Je zit met zoveel vragen in je hoofd, maar je weet de antwoorden niet. Toen onze winkel weer openging, merken we ook dat er veel minder te vieren was. Veel werknemers werken thuis. Daardoor bezorgden we veel minder taart bij bedrijven. En veel mensen vieren niet of met veel minder mensen hun verjaardag. Daarom maakt onze bakkerij juist meer kleine gebakjes.

We hebben heel veel respect voor alle zorgmedewerkers. Zij hebben heel hard gewerkt en veel meegemaakt. Om hen te bedanken schonken we op 17 maart vlaaien aan het Bernhovenziekenhuis. Dat was onze manier om deze kanjers een hart onder de riem te steken!”

Melat Duman-Arsla, (47 jaar), Ahmet Duman (47 jaar) , Kadir Duman (21 jaar) en Aleyna Duman (19 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.