Hoe gaoget mi oew, Marjon?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Goed, al was het even wennen om thuisonderwijs en thuiswerken te combineren. Mijn partner Martijn en ik stemmen goed af wie wanneer werkt. We hebben nu een goede modus gevonden in dagen en uren, waarbij er altijd iemand thuis is bij de kinderen. Dat gaat prima.

Evi van 9 en Timme van 7 hebben allebei een chromebook van school. Evi zit in de bovenbouw en krijgt echt online les. Timme zit in de onderbouw. Op zijn chromeboek staan allerlei opdrachten. Online hebben onze kinderen contact met de leerkracht en klasgenoten. Mede daardoor vinden ze het niet vervelend om thuisonderwijs te krijgen. Wij vonden het wel leuk om te zien wat de kinderen allemaal doen op school. Daarnaast ken je je eigen kind en zie je kleine dingen waar je ze nu ook bij kan helpen.

School is ook heel goed met deze bijzondere tijd omgegaan. We konden al snel spullen en chromebooks ophalen op school. Dit was goed voorbereid. Hierdoor kon er fijn gewerkt worden. Omdat de kinderen met Snappet werken, kunnen ze op eigen niveau verder werken. We vullen de dag wel anders in. We proberen elke dag iets leerzaams te bedenken. We hebben bijvoorbeeld vogelhuisjes voor de koolmeesjes geschilderd en opgehangen, taart en cake gebakken voor de opa’s en oma’s en kaartjes geschreven voor de bewoners van woonzorgcentrum De Watersteeg.

De belangrijkste les die we samen leren is je elkaar waardeert en blij bent met elkaar. En natuurlijk dat gezondheid een groot goed is!”

Marjon van der Pol (38 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.