Hoe gaoget mi oew, Mariet?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik ben nog nooit zo blij geweest om weer Nederlandse bodem onder mijn voeten te hebben! Mijn reis in Afrika liep heel anders dan verwacht. Een man in ons reisgezelschap kreeg keelontsteking en wilde bij de apotheek medicijnen halen. Hij werd meteen op corona getest en ons hele gezelschap moest 24 uur in afzondering.

Die quarantaine werd steeds verlengd. Uiteindelijk hebben we 3 weken afgezonderd gezeten. De eerste tijd ben je nog met je vakantie bezig en denk je dat het wel mee zal vallen. Maar na een week werden de mensen ongeduldiger en werd de sfeer grimmiger.

We zaten vast in een wildpark dat afgezet was met prikkeldraad dat onder stroom stond. We zaten met twee personen in een rieten hutje van 5 x 4 meter. Die beperkte ruimte vond ik moeilijk. Net als de spaarzame tijd dat er WiFi was. We hadden ook geen tv, radio of internet. Ik heb tijdens de reis 16 boeken uitgelezen!

Gelukkig konden we wel zo nu en dan met het thuisfront bellen. Ik kreeg tijdens de ‘lock down’ veel steun op afstand van mijn nichtje. Maar ik miste gewoon een arm om me heen. Toch ben ik al die weken optimistisch gebleven, zeker ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Uiteindelijk zijn we gerepatrieerd. De politie en het leger begeleidde ons van het wildpark naar het vliegveld. Dat geeft misschien een beeld hoe grimmig het in Afrika was. Na 17 uur vliegen zag ik mijn zoon Richard weer op Schiphol. Eenmaal thuis ben ik vrijwillig 14 dagen in quarantaine gegaan. Dat viel mee, want ik kon bellen en Face timen met de kids. Het was zwaar, maar ik ben gezond terug gekomen. Dat is het allerbelangrijkste wat er is!”

Mariet van Heeswijk (72 jaar)

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….