Hoe gaoget mi oew, Mariëlle en Jean?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“We hebben wat gemengde gevoelens. Het is natuurlijk super dat we nu weer open zijn en onze gasten weer kunnen zien en spreken. Maar door al die maatregelen voelt het minder gastvrij. De tafels ver genoeg uit elkaar, een groot terras, alles extra goed schoon houden, wegwerpmenukaartjes, ontsmettingsmiddel voor de gasten … het is toch even wennen allemaal.

Toch is het heel fijn dat ons restaurant weer open is. Allereerst omdat we onze gasten, lieve collega en het sociale contact gemist hebben. Maar het is ook fijn dat we weer een beetje richting hebben. Het is ontzettend moeilijk om te ondernemen als je geen idee hebt hoe, wat en op welke termijn alles weer gaat draaien.

Tijdens de sluiting hebben we zeker niet stilgezeten. We hebben nog overwogen om te gaan werken met afhalen en bezorgen van gerechten. Maar gezien de grootte van onze keuken én onze locatie midden in het centrum vonden we dat niet realistisch. Daarom hebben we ons gefocust op het bedenken van nieuwe en het verbeteren van bestaande gerechten.

We hebben meerdere bedrijven in verschillende sectoren. Daardoor konden we de sluiting financieel wel opvangen en onze medewerkers in loondienst doorbetalen. Daar helpt het steunpakket ook wel bij. Maar het is veel fijner en leuker om onze gasten weer te kunnen ontvangen. We hebben behoorlijk wat vaste klanten die hier elk dag een kopje koffie komen drinken. Zij misten ons en wij misten hen. Al deden al die hartverwarmende reacties, onder meer via social media, ons goed.

Gelukkig kunnen we nu, mede door de uitbreiding van ons terras, weer veel gasten ontvangen. Toch kijken we uit naar verdere versoepeling van de maatregelen. Niet voor de zaak, maar wel voor elk mens. We verlangen naar de mogelijkheid om gewoon weer eens een troostende arm om iemand heen te slaan. Want die 1,5 meter afstand vinden we echt niet het nieuwe normaal …”

Mariëlle Appeldoorn en Jean van de Boogaard (49 en 47 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.