Hoe gaoget mi oew, Lisette, Johan en Sophie?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Wat was het zwaar dat we Sophie niet konden zien en bezoeken! We vinden echt dat mensen met een beperking een vergeten groep waren tijdens de coronacrisis. Het was enorm heftig om elkaar 12 weken niet te kunnen zien of te kunnen knuffelen.

Voor Sophie was het extra lastig, omdat ze ook niet naar de dagbesteding kon. In het begin ervaarde ze het als een soort vakantie. Maar toen het langer duurde, kwam het onbegrip. Sophie is over het algemeen erg vrolijk, maar nu had ze echt moeite met het feit dat er zo weinig mocht en kon. Dan voel je je als ouders zó machteloos. Juist dan wil je je kind troosten en knuffelen. Ook dat ging niet ….

We hebben verschillende activiteiten geregeld voor de groep waar Sophie woont, zoals een optreden van Feestmee en DJ Thomas (de broer van Sophie). We hielden natuurlijk ook contact met elkaar. Twee keer per week gingen we op raambezoek, om de dag stuurden we een kaartje en we beeldbelden drie keer per week. Fijn dat dit kon. Maar het was verschrikkelijk om elkaar niet te kunnen knuffelen. Vooral ook omdat er bij Sophie zoveel onbegrip was. Er gaat nu eenmaal niets boven persoonlijk contact!

Het gemis was enorm en zorgde dat ook bij ons de emoties soms opspeelden. Toch was er ook een heel mooi moment. Sophie werd tijdens de coronacrisis 21. Als ouders vonden we het heel moeilijk dat we dat niet samen konden vieren. Maar voor Sophie was het een feest! Ze heeft namelijk intens genoten van alle post, berichtjes, filmpjes en cadeautjes die bij haar bezorgd zijn. Voor haar was dit een verjaardag om nooit te vergeten!”

Lisette (52 jaar), Johan (53 jaar) en Sophie (21 jaar) Koolen

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.