Hoe gaoget mi oew, Leroy?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Gelukkig kan ik steeds meer aan het werk. Aan het begin van de coronacrisis heb ik een online programma gemaakt. Daarmee konden de klanten van mijn sportschool thuis trainen met een speciaal elastiek dat ik voor ze had aangeschaft.

Vanaf mei mocht ik weer één-op-één buitentrainingen geven. Vanaf halverwege mei mochten we buiten weer met 10 personen sporten. Daardoor kon ik mijn Small Groups personal en bokstrainingen weer oppakken. Dat is fijn, maar de variatie in trainingen is nog beperkt. Je mist toch allerlei apparaten die je niet zomaar mee naar buiten kunt nemen.

Mijn klanten – en ikzelf ook – waren blij met deze alternatieven. Maar hoe langer de intelligente lockdown duurde, hoe meer de motivatie van de sporters op de proef werd gesteld. Zij werkten thuis, hadden soms kinderen thuis en moesten ook nog thuis sporten. Ik kreeg veel berichten van mensen dat ze niet echt in de stemming waren om te gaan sporten. Dat begrijp ik wel.

Voor mensen met lichamelijke klachten is het extra moeilijk om thuis te sporten. Zij missen de stabiliteit van een apparaat. Dat vind nog het lastigste. Als sportschool dragen we actief bij aan een gezondere en bewuste leefstijl. Daarom vind ik de langdurige sluiting oneerlijk. Voor veel mensen zijn wij op een goede manier de stok achter de deur om hun persoonlijke doelen te bereiken. Als sportschool steunen en motiveren we mensen om hun doel te behalen. Ik kijk er naar uit om dat weer op volle sterkte te mogen gaan doen.”

Leroy Venrooij (29 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.