Hoe gaoget mi oew, Krista?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik geniet volop van onze Mees. Ik ben thuis bevallen, net als bij Joep van 5 en Floor van 3. Alleen Alleen Teun van 7 is niet thuis geboren. Het was wel fijn dat we geen medische zorg nodig hadden. De ernst van corona werd eigenlijk pas duidelijk in het weekeinde van Mees’ geboorte toen de scholen de deuren sloten.

De verloskundige besprak na de geboorte wel dat het onduidelijk was of ze verdere controles bij ons thuis kon doen. Inderdaad is dat via de telefoon gegaan. Ook de huisarts en het consultatiebureau kwamen niet op huisbezoek. Heel begrijpelijk! Gelukkig ging alles verder goed.

We kregen wel kraamzorg thuis. Zolang de kraamverzorgende bij ons in huis was, mochten we geen kraambezoek ontvangen. Dat was natuurlijk erg jammer. Maar we genoten als gezin samen intens van de kraamtijd. Toch wil je graag je geluk delen en je mooie kindje aan familie en vrienden laten zien. Ik vind het jammer dat ze Mees niet even fijn vast kunnen houden en dat er pas visite kan komen als hij groter is. Dat hele kleine is er al zo snel vanaf!

We maken nu vooral veel foto’s die we via WhatsApp delen. Daarnaast krijgen we ook ‘oprit-‘en raambezoek. Als iemand voor het raam staat, zetten we allebei onze telefoons op de luidspreker. Zo kunnen we toch met elkaar praten.

We beleven deze tijd als gezin heel intens. Mijn man Joost werkt thuis en dat is heel fijn. Hierdoor is hij er meer rondom Mees, Floor, Joep en Teun dan als het coronavirus er niet was geweest. Teun en Joep hoeven niet naar school. Ook de zwemles en andere verplichtingen vervallen. We hoeven dus nergens op uur en tijd te zijn en kunnen ons volledig richten op elkaar.

We kunnen gelukkig ook goed relativeren. We zijn gezond en met het prachtige weer van de afgelopen weken konden we heerlijk genieten in de tuin en van een wandeling samen.”

Krista van Gerwen (33 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.