Hoe gaoget mi oew, Karike en Rob?

“Omdat we met voedsel op de markt staan, hebben we gelukkig steeds door kunnen werken. Op onze weekmarkten konden we onze gedroogde Franse worsten blijven verkopen. Van donderdag tot en met zaterdag staan we op 5 weekmarkten. Normaal staan we ook op braderieën en jaarmarkten. Die zijn allemaal afgelast.

We verkopen goed en dat komt deels ook doordat veel mensen thuis werken. Ze bepalen zelf wanneer ze een pauze inlassen. We horen ook regelmatig van klanten dat ze het thuis gezellig maken, omdat ze niet op stap of op vakantie kunnen.

Natuurlijk zorgen we dat klanten veilig bij onze kraam kunnen kopen. De kramen zijn zo ingericht dat er voldoende onderlinge afstand is. Handhavers zorgen op de markt dat iedereen voldoende afstand houdt. Karike staat met een open verkoopwagen op de markt. Met plexiglas schermen we de worsten af. Klanten waarderen onze extra maatregelen.

Soms is het voor ons wel spannend of markten doorgaan. Als het té druk wordt, kan die afgelast worden. Dat begrijpen we helemaal. Veel klanten komen graag naar de markt, omdat ze het in de buitenlucht veiliger vinden dan in een gesloten ruimte. Dat is natuurlijk fijn om te horen. Maar het fijnste is dat we van klanten horen dat ze hersteld zijn van corona. Gezondheid is niet te koop, maar wel heel waardevol!”

Karike en Rob van Tongeren (57 en 49 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.