Hoe gaoget mi oew, Joost?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik zit eigenlijk ‘in de wacht’. In de eerste week van maart vielen onze orders via de webshop bijna stil. En meteen na de lockdown half maart belden veel klanten om hun feest of event af te gelasten of uit te stellen. Begrijpelijk, maar voor nu wel lastig.

Toch zie ik de toekomst zonnig in. Veel feesten & events zijn uitgesteld naar volgend jaar. En dus hebben we voor die tijd al een mooie orderportefeuille. Inmiddels zijn we weer aan het opstarten, want de crisis biedt ook kansen. Zo verhuren we tenten aan sportscholen, winkels en distributiecentra. Ook draaien we moment een coronaproof bedrijfsevent in Sint Oedenrode We nemen daarbij een deel van de organisatie voor onze rekening.

Privé was het even wennen: zoveel vrije tijd. Normaal maak ik werkweken van gemiddeld 75 uur. Dat werden er aan het begin van de coronacrisis bijna 0! Ik vind mijn werk ontzettend leuk en moest dus even wennen aan het ‘niets doen’. Nou ja, niets doen … We hebben veel achterstallig werk opgepakt en onderhoud gepleegd. Daarnaast hebben we veel vragen van klanten beantwoord. En eerlijk is eerlijk: het was ook wel lekker om ’s avonds en in het weekeinde vrij te zijn. De les die ik in deze tijd geleerd heb? Dat er meer in het leven is dan werken!”

Joost Kapteijns (39 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.