Hoe gaoget mi oew, John?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik heb heel wat grote en kleine klussen opgepakt en afgerond. Omdat ik gestopt ben met werken, had ik daar tijd voor. Maar ik mis wel mijn koor ‘The Key’. Ik dirigeer daar erg graag, maar dat laat nog even op zich wachten.

Dirigeren bij het koor staat altijd garant voor een gezellige maandagavond. Elk koorlid haalt uit de repetities op zijn eigen manier voldoening. Persoonlijk vind ik het fijn om een stuk te horen ‘groeien’. Je begint als koor met het basaal inoefenen van een muziekstuk. Uiteindelijk verklank je een muziekstuk op een manier die elk koorlid blij maakt. Op dat moment voel je een gezamenlijke kick.

Samen repeteren kan nu nog niet. We hebben wel nagedacht om digitaal te repeteren. Maar dat roept nog heel wat vraagtekens op. En uiteindelijk willen we gewoon graag samen repeteren.

Hopelijk kan dat in september weer. Dan gaan we meteen de nieuwe installatie uitproberen, die een week voor de corona-uitbraak is gekocht. Daarmee hebben we tijdens kleinschalige uitvoeringen voortaan altijd een goede uitversterking van koor en begeleiding. Maar voor nu is dat nog even toekomstmuziek.”

John van der Sman (64 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.