Hoe gaoget mi oew, Jan?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Wel goed, al mis ik het afspreken met vrienden. Want dat is was ik het liefste doe: lekker afspreken en soms spelletjes doen of naar buiten gaan. Nu gamen we online. Niet al mijn vrienden wonen in Nijnsel. Daarom waren we al vaker online aan het gamen. Maar we doen dat nu wel vaker. Ook videobellen en bellen we met elkaar.

Eén vriend woont in Nijnsel. Daarmee probeer ik elke dag te gaan wandelen. We lopen dan altijd een stuk uit elkaar. Zo ben ik toch iedere dag buiten. Normaal fiets ik natuurlijk elke dag naar school. Maar ook dat hoeft nu niet.

Ik krijg online les via een live verbinding met de docent. Dat gaat allemaal goed, maar ik mis toch de gezelligheid met mijn klasgenoten en vrienden op school. Thuis is het wel gezellig, hoor. We doen vaak samen spelletjes en ik doe veel klusjes voor mijn ouders.

Gelukkig heb ik elke week online muziekles en repetitie met de harmonie. Laatst heb ik op ons plat dak muziek gemaakt voor de buurt. Ik speelde ‘ode an die Freude’. Dat deden we met heel veel muzikanten tegelijk in heel Europa. Zo gaan we ook weer het Wilhelmus spelen op koningsdag!”

Jan van Beljouw (14 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.