Hoe gaoget mi oew, Helmi?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“We hebben het keidruk! Dat klinkt misschien vreemd, want op onze zorgboerderij komen nu geen gasten. Maar we geven wél zorg op afstand. Elke dag onderhouden we contact met onze gasten en hun mantelzorgers. Voor hen maken we ook elke week een filmpje van wat er op onze boerderij gebeurt.

Op dit moment leggen we ook een grote ‘hof’ aan. We maken een vlindertuin, moestuin, jeu de boules baan, pluktuin en dierenweitje. Een superleuk project, maar zonder gasten is er niks aan.

De zorg voor de dieren gaat natuurlijk ook gewoon door. We verwachten babykonijnen én ons schaap wordt binnenkort geschoren. Wat ik het moeilijkst vind aan deze tijd is dat onze gasten hier nu niet kunnen komen.

We merken dat familie alle zeilen bijzet om de (mantel)zorg thuis door te laten gaan. Dat lukt heel vaak, maar soms moet iemand toch opgenomen worden. Dat is vooral moeilijk voor de familie. Zij brengen een dierbare weg naar een instelling en weten niet wanneer ze daar op bezoek mogen komen. Dat gaat me erg aan het hart.

Ik hoop dat we snel de draad weer kunnen oppakken met onze zorgboerderij én recreatieboerderij. We missen juist bij de recreatieboerderij nu veel omzet. Maar we gaan gewoon door en laten zien wat we waard zijn. We gebruiken deze tijd om straks helemaal klaar te zijn voor de toekomst!”

Helmi van Asseldonk (31 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.