Hoe gaoget mi oew, Floor?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Het is een vreemde tijd. Ik heb erg naar mijn eindexamenjaar uitgekeken. Daar hoort ook bij dat je samen met familie en vrienden aan het wachten bent op het spannende nieuws of je geslaagd bent. Dat valt weg, omdat ik geen centraal eindexamen hoef te doen. Dat scheelt wel stress, maar echt leuk vind ik het niet.

Ik moet nu nog 3 van de 6 schoolexamens doen. De kans dat ik mijn havodiploma haal is wel heel groot. Deze schoolexamens zijn trouwens ook heel serieus. Het is dus niet zo dat ik mijn diploma cadeau krijg. Maar het is misschien wel gemakkelijker verdiend dan zou moeten. Het centraal eindexamen telt normaal gesproken altijd mee voor het slagen. Dat valt nu weg.

Zelf heb ik heel erg uitgekeken naar het eindexamengala. Dat gaat nu niet door. Dat is ontzettend jammer. Toch heb ik nog geluk gehad, want ik was nog niet ver met mijn voorbereidingen. De perfecte jurk had ik nog niet gevonden. En ook over het vervoer waren mijn vriendinnen en ik nog aan het nadenken.

Hoe ik precies ga vieren dat ik geslaagd ben weet ik nog niet. Dat ligt aan de stand van zaken op dat moment. Natuurlijk zou ik graag met mijn vrienden en vriendinnen een feestje bouwen. Maar als dat niet kan, vier ik het thuis met mijn gezin en beste vriendinnen.

Hopelijk kan ik over twee jaar ‘normaal’ examen doen, want ik stroom op het Zwijsen College door naar het vwo. Daarna wil ik rechten in Tilburg gaan studeren. Maar nu concentreer ik me vooral op de laatste schoolexamens.”

Floor van der Vorst (16 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.