Hoe gaoget mi oew, familie van Helvoort?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Als zzp’ er in de bouw kon Frank gelukkig doorwerken tijdens de coronacrisis. Maar ook daar moeten we nog steeds afstand houden. Het enige wat soms lastig is, is dat Frank niet kan carpoolen met collega’s.

Voor Danielle was het lastiger. Omdat ze verkouden was, kon ze vier weken niet gaan werken bij de huishoudelijke dienst van Mars. In die tijd is de fabriek zelfs tijdelijk stilgelegd om alles schoon te maken en de looproutes aan te passen.

Nog steeds zijn er veel extra maatregelen. Zo wordt bij binnenkomst de lichaamstemperatuur gemeten, werkt Danielle in een wit, steriel pak, moet ze haar handen veel desinfecteren en desinfecteert ze allerlei materialen met een speciaal middel. Dat is misschien iets meer werk, maar het is fijn idee dat na haar werk alles virusvrij is. Het is ook fijn dat collega’s die extra inzet waarderen.

Ook Janice heeft een tijd thuisgezeten vanwege verkoudheidsklachten. Daarnaast gaf ROC De Leijgraaf alleen online lessen. Begrijpelijk, maar niet echt fijn. Janice vindt de lessen op deze manier lastiger te volgen. Gelukkig kan ze wel elke week naar haar bijbaan in een babyzaak.

Jaimy zit in de tweede van het Elde College en moest ook online lessen volgen. Extra lastig, omdat hij normaal gesproken al moeite heeft om zich te concentreren. De mentor heeft alles goed uitgelegd en gecommuniceerd, maar toch vindt ook hij de lessen op school fijner. Wat wel mooi is: tijdens de lockdown heeft Jaimy een nieuwe hobby ontdekt: vissen. Dat is goed voor de rust in zijn hoofd.”

Frank (44 jaar), Danielle (42 jaar) , Janice (19 jaar) en Jaimy (14 jaar) van Helvoort

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.