Hoe gaoget mi oew, familie Brouwers?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“We missen de gezelligheid van onze gasten. Elke maandag- en vrijdagavond kwamen veel darters in ons café. En bijna iedere middag en avond werden verschillende biljartcompetities gespeeld. Op werkdagen repeteerden verschillende verenigingen in onze zaal. Daar werden in het weekeinde ook veel feesten gegeven. Daarnaast organiseerden we van alles, zoals muzikale middagen en pubquizzen.

Het is nu al weken stil in ons café, al zitten we niet stil. De eerste weken hebben we van alles opgeruimd in de zaak, de zolder, het magazijn én ook thuis. Martijn en Nicole hadden daarnaast ook de kinderen van 5 en 3 jaar thuis. Gelukkig mochten die wel bij opa en oma komen, omdat we twee woonhuizen boven de zaak hebben en dus toch al dicht bij elkaar wonen.

Peer heeft alle tafels, krukken en andere dingen in het café geschilderd. Hij heeft ook een nieuwe elektrische fiets gekocht en samen met Tiny heerlijk in de regio gefietst. We verkopen nu ook bierpakketten die door ons eventueel thuisbezorgd worden.

Op 20 juni bestaan we 20 jaar. Juni zou in het teken van dit jubileum staan, maar alle festiviteiten zijn afgelast of uitgesteld. We verkopen sinds de sluiting wel consumptiemunten tegen een goedkoper tarief. Daar hebben we er al veel van verkocht, waardoor er toch nog wat geld binnenkomt. We hebben dus nog genoeg te doen, maar missen écht de mensen om ons heen. Ook onze klanten missen ons café. Gelukkig kunnen we weer - naast mailtjes sturen en telefoontjes plegen - ook weer op gepaste afstand een praatje met ze maken.

De komende weken gaan we alles in orde maken voor de heropening die hopelijk op 1 juni is. We zorgen dat alles op 1,5 meter afstand staat en dat de regels en richtlijnen duidelijk zichtbaar zijn. We hebben er héél veel zin om iedereen te verwelkomen in ons café. Voorlopig met maximaal 30 personen binnen en hopelijk een heleboel mensen op het terras. Gelukkig mogen we op ons terras gedeeltelijk uitbreiden het Dobbelsteenplein. Maar we hebben vooral héél veel zin om bij te kletsen met onze klanten.

Peer Brouwers (69 jaar), Tiny Brouwers (69 jaar), Martijn Brouwers (38 jaar) en Nicole Brouwers (34 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.