Hoe gaoget mi oew, Eric?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Gelukkig ben ik weer aan de beterende hand. Ik ben nog wel vermoeid, maar dat zal in de loop der tijd wel beter worden. Ik ben in ieder geval blij dat ik na 4 weken van algehele malaise weer uit de lappenmand ben. Vanaf carnaval was ik erg moe en flink verkouden. Dat werd alleen maar erger. Of het corona was? Ik weet het niet, want ik ben niet getest.

Natuurlijk is het niet leuk dat je niet zomaar naar vrienden en kennissen kunt. Ik zou ook graag weer eens lekker naar een evenement willen gaan of op een terras kunnen zitten. Maar voor nu is het gewoon het allerbelangrijkste dat je gezond blijft.

Nu ik wat beter ben, mis ik mijn hobby’s wel. Ik wilde altijd al muziek maken. Bijna een jaar geleden ben ik grote trom gaan spelen bij de LepKpel. Na een proeftijd van 3 maanden ben ik lid geworden van deze kapel uit Boskant. Mijn eerste carnaval met deze LepKpel was geweldig.

Alles ligt nu vanwege corona op zijn gat. We kunnen niet repeteren, omdat ons clublokaal dicht is. Ik had trouwens nooit gedacht dat ik het muziek maken zo zou missen! Maar de repetities zijn altijd leuk en de LepKpel is een leuke groep mensen. Ze zeggen altijd dat muziek maken verbindt. Dat is ook écht zo.

We appen nu onderling, maar dat is natuurlijk toch anders. Online repeteren doen we nog niet. Maar misschien dat we dat gaan doen als deze situatie nog lang duurt. Hoe dan ook: ik sla me er letterlijk en figuurlijk wel doorheen!“

Eric de Graauw (53 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.