Hoe gaoget mi oew, Dorathea?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik ben blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen in het Jan Heestershuis. Ik ben daar al 16 jaar vrijwilliger en vind het heerlijk om met bezoekers te praten over wat het museum bij hen oproept. Veel mensen zijn verbaasd als ik vertel dat er bezoekers uit alle delen van Nederland en zelfs uit Mexico en Spanje naar ons museum komen.

Zeker nu merk je dat mensen het fijn vinden dat ze er weer op uit kunnen. Al gelden ook in ons museum de aanvullende maatregelen. Zo is telefonisch reserveren verplicht en is er ook een verplichte route. Helaas zijn rondleidingen en educatieve projecten nog niet mogelijk.

Dat vind ik wel jammer, want ik begeleid de educatieve projecten met veel plezier. Maar ook in coronatijd was er nog genoeg te doen, hoor! Tijdens de sluiting controleerde ik elke dag de apparatuur die zorgen voor de klimaatbeheersing. En ook de administratie is weer opgestart.

Mijn collega’s zag ik tijdens de sluiting niet, maar via beeldbellen en appen hielden we wel contact met elkaar. Juist het contact met anderen maakt mijn vrijwilligerswerk zo leuk. Ik kan namelijk enorm genieten van de prachtige verhalen die bezoekers soms vertellen.”

Dorathea Westerhout (60 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.