Hoe gaoget mi oew, Diana?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik ben blij dat mijn man en ik weer opgeknapt zijn! We werden eerst verkouden. Daarna kwam de hoofpijn en koorts. In het begin dachten we aan een griepje. Na een week hadden we telefonisch contact met de huisarts. Toen viel het woord corona. Al met al zijn we 3 weken flink ziek geweest.

Bij vlagen maakten we ons heel ongerust. We waren vooral bang om nóg zieker te worden. Gelukkig hadden we prima contact met de huisarts en de assistente. Twee weken waren we te ziek om ergens over na te denken. Daarna kwam heel snel het besef dat we geluk hadden dat we niet naar het ziekenhuis hoefden.

Toch had corona impact op ons hele leven. Mijn winkel Woon! moest ik sluiten. Als je zo ziek bent, voelt het niet goed om de winkel op te laten. Ik heb trouwens super veel lieve berichten van klanten gehad. Maar ik heb dan ook de leukste en liefste klanten die er zijn, echt heel bijzonder.

Onze kinderen moesten thuisblijven - onder meer van hun bijbaantjes en hobby’s - tot we beter waren. Gelukkig konden we rekenen op hun praktische hulp. Maar ook familie, vrienden en buren stonden voor ons klaar. Ze zorgden voor eten, appten, belden en hielden contact. Er waren zoveel lieve mensen die ons wilden helpen!

Ondanks de narigheid zaten er ook positieve kanten aan deze tijd. We werken allebei graag en veel. Onze oudste woont op kamers, maar was ook thuis. Door de quarantaine waren we 24/7 samen en dat was heel bijzonder, ondanks de bizarre situatie. Toen we ons wat beter voelden, hebben we thuis echt genoten van de rust. Nu we weer helemaal beter zijn, kijk ik wel weer uit naar samen borrelen of eten met vrienden en familie. Maar bovenal ben ik heel dankbaar dat we weer helemaal opgeknapt zijn!”

Diana van Olphen (54 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.