Hoe gaoget mi oew, Demi?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ...

“Ik vind het heerlijk om weer samen met mijn ouders te eten! En nog een voordeel: mijn kleren worden gewoon gewassen en de koelkast is altijd vol. Dat is op mijn studentenkamer in Antwerpen wel eens anders.

Ik studeer diergeneeskunde in Antwerpen, al ben ik daar tijdens de lockdown niet geweest. In België mocht je alleen op straat als het echt nodig was. De grenzen waren gesloten voor niet-noodzakelijk verkeer en daar werd ook echt op gecontroleerd. Mijn colleges kan ik prima online volgen. Maar ik moet ook de praktische elementen oefenen. Daarom heb ik thuis een nephuid waarop ik het hechten oefen. Op een grote hondenknuffel oefen ik met bandages.

Voor de examens moet ik nu wel naar school. De universiteit heeft me een attest gegeven. Met dit bewijs mag ik de grens over. Ik kon een hele tijd niet naar mijn kot. Wat echt heel lief is: mijn huisbaas heeft me huurvermindering gegeven voor de tijd dat ik niet op kot kon zijn.

Ik miste mijn vriendinnen en studiegenoten wel. Ook in Nederland stond mijn sociale leven op pauze, want ook daar kon je weinig leuke dingen doen. Gelukkig konden we wel met elkaar appen en videobellen. Zelf heb ik voor mijn vriendinnengroep een quiz via een livestream georganisserd om toch de lol er in te houden.

Normaal gesproken kom ik elke weekeinde naar huis. Ik sport veel, onder meer bij de korfbalvereniging en de sportschool. Dat gaat nu natuurlijk ook niet. Maar ik wilde wel wat doen en zo heb ik het mountainbiken en longboarden ontdekt. Echt superleuk om te doen. Thuis doe ik ook workouts.

Voor het sporten heb ik dus een mooie oplossing bedacht. Maar voor mijn andere hobby niet. Ik ga erg graag naar festivals. Dat is echt een uitlaatklep voor mij. Gelukkig kan ik wel volop aan genieten van mijn derde hobby. Ik heb twee ratjes waar ik graag mee knuffel.”

Demi van de Wijdeven (21 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.