Hoe gaoget mi oew, Corrie?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik heb het lekker druk! Op mijn werk bij kinderopvang ’t Egeltje vangen we – met de nodige aanpassingen en binnen de regels – kindjes op. In de praktijk komen er weinig kindjes en werk je vaak alleen. Dat gaat prima, maar ik kijk wel uit naar het moment dat ik alle kindjes weer kan zien.

Mijn vrijwilligerswerk bij de groep Zorg en Welzijn van de Dorpsraad Keldonk gaat op een andere manier door. Normaal komen zo’n 30 inwoners vijf keer per maand naar het eetpunt in ’t Span, maar dat ligt nu stil. En ook het duofietsen gaat nu niet door.

Toch wilden we graag contact houden met deze inwoners. Daarom hebben we een bellijst gemaakt. Onze vrijwilligers bellen met inwoners die niet naar het trefpunt kunnen komen of die alleen of ouder zijn. Dat contact is belangrijk, maar het is vooral heel mooi om te doen. Iedereen beleeft deze tijd op zijn eigen manier en heeft zijn eigen verhaal. Een luisterend oor is dan heel belangrijk.

Ik vind het mooi dat er ook nieuwe dingen ontstaan in deze tijd. We hebben bijvoorbeeld het Thomashuis in Keldonk gebeld. Zij boden aan om kaarsen te maken voor inwoners van ons dorp. Ze deden er een lief kaartje bij. Wij hebben deze kaarten bezorgd.

Zo merk ik dat deze tijd ook veel moois kan opleveren, juist dankzij je lege agenda. Het is mooi dat de mensen zich niet laten leiden door de beperkingen die er zijn. Ze kijken vooral naar de mogelijkheden die er wél zijn. Je moet er samen iets van maken. Thuis, maar óók voor die ander. Een belletje, kaartje een bloemetje ... Het is een kleine moeite, maar brengt veel plezier.”

Corrie van Berkel (53 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.