Hoe gaoget mi oew, Cisca en Dennis?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Onze 9 bewoners van het Thomashuis missen vooral het contact met hun ouders en het ritme van de dagbesteding. Veel bewoners voelen zich veilig als het leven voorspelbaar is. Die voorspelbaarheid is door de coronamaatregelen weggevallen. Ook is het soms lastig om aan mensen met een verstandelijke beperking uit te leggen waarom deze maatregelen nodig zijn.

Bij ons Thomashuis staat een positieve benadering voorop. Daarom noemen we deze tijd de ‘coronusvakantie’. We vullen de dag met allerlei activiteiten, zoals wandelen, op pad gaan met de duofiets, knutselen voor ouderen en kaarsen maken voor dorpsgenoten. Zo blijven we ook in deze tijd verbinding met de maatschappij zoeken.

Gelukkig konden we met Pasen wel bezoek ontvangen. We hebben een stuk van onze 9 meter lange overkapping afgeschermd met een doorzichtig tafelzeil. Ouders mochten volgens een bezoekrooster op bezoek komen. Tussen de visites door ontsmetten we alles. Deze eerste bezoeken waren heel emotioneel en er zijn heel wat tranen van blijdschap gevloeid. Inmiddels hebben we deze bezoekregeling uit kunnen breiden. Zo komen er ook zussen van bewoners op bezoek en zijn er al mensen van de dagbesteding op bezoek geweest. Al deze bezoekjes zijn super belangrijk.

Wat we echt fantastisch vinden is de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers. Ze draaien overuren en zijn heel flexibel. En ook onze bewoners zijn echte kanjers! Ze troosten elkaar en zijn er altijd voor elkaar. Ze genieten van de kleine dingen en ze denken aan anderen. Ook in deze tijd willen ze betekenisvol zijn. Hoe lief is het dat ze ondanks alle beperkingen toch de verbinding met de buurt en het dorp blijven maken!”

Cisca en Dennis Dijkgraaf (53 en 48 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.