Hoe gaoget mi oew, Bas?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik werk lekker door. Als beroepschauffeur merk ik wel dat het nu veel rustiger is op de weg. Toch geniet ik daar niet echt van. Het is natuurlijk fijn dat er geen files zijn. Maar je weet de reden en die is niet zo prettig. Ik sta dan eigenlijk liever in de file …

Vooral in de eerste weken van de coronacrisis had ik extra werk, omdat mensen gingen hamsteren. Omdat ik levensmiddelen vervoer, had ik dus wat meer vracht te bezorgen dan ‘normaal’. Het is wel fijn te beseffen dat je met je werk bijdraagt aan het ‘alledaagse leven van mensen. Mensen zijn zich door deze crisis ook meer bewust worden van de rol van beroepschauffeurs.

Mijn werk is niet heel anders geworden. Wel neem ik voorzorgsmaatregelen, zoals regelmatig handen wassen en desinfecteren. En natuurlijk houd ik overal goed afstand, bijvoorbeeld bij laden en lossen.

Gelukkig kan ik wel gewoon doorwerken. Ik vind mijn werk zijn heel mooi om te doen. Je komt op veel verschillende plekken en ontmoet veel verschillende mensen. Geen dag is hetzelfde en daar houd ik wel van!”

Bas Timmermans (20 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.