Hoe gaoget mi oew, Anke en Johann?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

Het is een spannende tijd, ook voor ons. Waar we normaal bezig zijn met menukaarten maken, sanitair poetsen en de receptie bemannen zijn we nu bezig met annuleringen, vouchers en wijzigingen. Daar hebben we ook wel wat nachten van wakker gelegen.

Gelukkig is er vanaf begin mei weer een beetje leven in de brouwerij. Natuurlijk was het een andere meivakantie dan voorheen, maar we kunnen ons plekje weer delen met gasten. En dat is waar we het uiteindelijk voor doen.

Hemelvaart en Pinksteren zijn bij uitstek de kampeerweekenden. Dit is dus een hele drukke periode. Omdat het gezamenlijk sanitairgebouw is gesloten, hebben de gasten de keuze om voor hun eigen toiletvoorziening te zorgen of om een ‘toilethutje op de hei te reserveren. Dat is een privé dixie op het weiland bij de camping. Daar maken mensen veel gebruik van.

We hebben ook een warmwatertappunt gemaakt waar je water kunt halen om de afwas op je eigen plekje te doen of om je douchzak te vullen. Zo kunnen de gasten toch een lekkere buitendouche met warm water nemen.

Het is nu, vanwege de onzekerheid, lastig om plannen te maken en zaken te organiseren. Toch brengt deze tijd ons ook nieuwe inzichten om dingen echt anders te gaan doen. Normaal gesproken zouden we midden in het werk zitten en opgaan in het dagelijks werk,. Nu kijken we bewust naar veranderingen. We worden even ‘gereset’ zeg maar. Dat brengt ons ook weer nieuwe ideeën voor de toekomst.

Langzaam krijgen we weer wat vertrouwen in de toekomst. Al beseffen we wel dat het kwetsbaar is. We kijken uit naar de tijd dat we weer met z’n allen kunnen eten aan lange tafels met je blote voeten in het gras!”

Anke en Johann van Esdonk (43 en 48 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar