Hoe gaoget mi oew, Anita?

MEIERIJSTAD - Gewone mensen maken nu bijzondere tijden mee. Omroep Meierij brengt ze in beeld ….

“Ik ben blij dat de kinderen weer in onze speeltuin mogen spelen. Al zo’n tien jaar ben ik met veel plezier beheerder van deze speeltuin. Ik ben een verenigingsmens en vind het heerlijk om met kinderen bezig te zijn. En het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader, beter bekend als opa Mies, heeft ook jaren opgepast in de speeltuin.

De andere 7 vrijwilligers zijn ook blij dat ze weer aan de slag mogen. Al was de sluiting van de speeltuin wel begrijpelijk. De gemeente heeft trouwens in die tijd ons toiletgebouw opnieuw betegeld. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Voor de rest was het maar stil. Geen boodschappen aanvullen, niets schoon hoeven maken, geen collega-vrijwilligers zien en vooral geen blije kindersnoetjes!

Gelukkig zijn we inmiddels weer open, al gelden er wel extra regels. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen afstand te houden, maar volwassenen wel. Iedereen moet zijn handen ontsmetten, na elk toiletbezoek moeten we schoonmaken en ons terras is nog gesloten.

Extra werk, maar dat doe ik graag. Want het is heerlijk dat kinderen weer naar hartenlust kunnen spelen. Hopelijk kunnen de regels snel verder versoepeld worden, want ik mis de gezelligheid van ouders met kinderen op het terras.”

Anita Lucius (61 jaar)

‘Hoe gaoget mi oew?’ is een rubriek van fotografe Ellis Rijkers en tekstschrijfster Hubertine van den Biggelaar.