Historische beelden uit het archief

Het Corona-virus beperkt - tijdelijk - de bewegingsvrijheid van vele, vooral oudere, inwoners van Meierijstad. Omroep Meierij wil graag met een greep uit oude, meestal zwart-wit, filmpjes de tijd van de jaren 40 – 70 weer een stukje tot leven brengen. Herinneringen uit een voorbije tijd terugbrengen op uw netvlies. De redactie heeft, speciaal voor deze doelgroep, een keuze gemaakt uit tal van onderwerpen.

Variatie in onderwerpen
Zo nemen we een kijkje in de klas bij een lagere school, volgen de Veghelse vrijwillige brandweer als ze uitrukken voor een oefening, zien nijvere schutters van Handboogver. De Unie uit Veghel, stappen we binnen in de fabriekshallen van NV ODA Stalenmeubelen en kijken naar het arbeidsintensieve productieproces, verbazen ons over het rustige tempo in het centrum van Rooi en de kleinschaligheid van het boerenleven, volgen we medewerksters bij Jansen de Wit in Schijndel. Een speciale aflevering is gewijd aan de uitgeleide en uitvaart van Mgr. W. Bekkers in mei 1966.
Dit is nog maar een greep uit de onderwerpen die kunnen worden getoond mede dankzij de medewerking van het Brabants Historisch Informatie Centrum en Heemkundige kringen.

Vanaf maandag 31 augustus bij Omroep Meierij.

Er zijn een 6-tal afleveringen vanaf 31 augustus voorzien telkens na de uitzendingen van Parels van Sint-Oedenrode.

Uitgeleide Mgr Bekkers
Handboog De Unie
Elke big wordt gedragen!
Veghelse markt 1970