Hij Komt, Hij komt. Sint komt naar Veghel

VEGHEL – Alle kinderharten gaan weer sneller kloppen als ze dit bericht horen. Sinterklaas meert zondag 14 november, daags na de landelijke intocht, met zijn privéschip De Spanje om 13.30 uur aan in de haven in Veghel. Hij neemt weer een groot pietengevolg met zich mee. Dat laat het Veghelse Sint Nicolaas-comité weten.

Voor het eerst ook schoorsteenpieten

Na een jaar zonder intocht, vanwege de coronabeperkingen, zijn de voorbereidingen voor een groots onthaal van de goedheiligman dit jaar alweer gestart. Sinterklaas wordt vergezeld door honderden Pieten, die op verschillende boten voor de Sint uitvaren. Voor het eerst maakt er ook een groot aantal Schoorsteenpieten hun opwachting in Veghel. Eenmaal voet op Veghelse bodem wacht de Sint weer een leuk onthaal. De goedheilig man stapt dan op zijn schimmel voor een rijtoer die via de Hoogstraat naar de Markt gaat. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd.

Glorie

De intocht in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht, die aan oude glorie nog niets heeft ingeboet. Vanaf 13.00 uur zijn er al volop activiteiten in de haven en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Sint.Kijk voor meer informatie op sintinveghel.nl, Facebook of volg @sintinveghel via Twitter.