Hij komt, Hij komt naar de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Het zal niemand verbazen dat in de 55 Plusshow op Omroep Meierij van komende zondag enkele Sinterklaasonderwerpen zitten. In de buurt van onze studio in ’t Spectrum in Schijndel is dit weekend van alles te doen voor het goedgelovig volkje. Onder andere een Pietenkermis. Ook Sinterklaas zelf ontbreekt niet op zijn eigen feestje met de kinderen. Hij beloofde om ondanks zijn drukke programma, tijdens de uitzending tussen 11.00 en 13.00 uur even bij ons binnen te lopen. Wij zijn reuze benieuwd of de Sint het naar zijn zin heeft tussen al die kinderen, ouders en opa’s en oma’s.

Chocoladeletters
Ruim voordat de Sint in het land is zet Marco Bemelmans in de keuken van zijn Elde College al potten en pannen klaar om chocolade om te smelten. Net zoals in voorgaande jaren probeert de docent Horeca zoveel mogelijk chocoladeletters te maken. Niet voor zichzelf maar voor eenzame ouderen. Marco en zijn leerlingen willen voorkomen dat juist deze categorie zonder versnapering het heerlijk avondje moet doorkomen. Marco zal beslist een oproep willen doen.

THUIS in het Kloosterkwartier
Donderdagavond maakten we een reportage over de audiotour door het Kloosterkwartier in Veghel. Met als onderwerp THUIS. Tijdens een wandeling van 1 uur hoor je (soms indringende) verhalen van zusters Franciscanessen en van huidige bewoners. Wij laten alvast een paar korte fragmenten horen en spraken met enkelen van hen. De allerlaatste audiotour, waarvoor ook je smartphone met internet en oortjes nodig zijn, is zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur.

Schrijverscollectief Meierij
Gelukkig melden onze vaste medewerkers zich elke zondag weer om hun bijdrage te leveren aan ons programma. Antoon Buiting heeft een Meierijs verhaal over, hoe kan het anders, de Sinterklaastijd van vroeger. Sonja van den Heuvel somt boektitels op en namens Schrijverscollectief Meierij leest Ingo Audenaerd het Gedicht van de Week. Bovendien draaien we muziek uit de ’70, ’80 en ’90er jaren wat allemaal in de 55 Plusshow kunt beluisteren is; Op 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij en OSR 920.

Team 55 Plusshow