High Tea als waardering voor mantelzorgers uit Meierijstad

Wethouder Compagne: “Groot probleem als mantelzorgers er niet meer zouden zijn”

MEIERIJSTAD – Zo’n vijfhonderd mantelzorgers werden zaterdag door de gemeente Meierijstad getrakteerd op een verwenmiddag. Het gemeentebestuur deed dit in samenwerking met ONS Welzijn en Welzijn De Meierij.
Verwenmiddag Mantelzorgers Meierijstad

Op drie locaties in Meierijstad (het bestuurscentrum in Sint Oedenrode, ’t Spectrum in Schijndel en CHV Noordkade in Veghel) was voor de mantelzorgers een speciale bijeenkomst belegd. “Omdat ze het verdienen”, had wethouder Rick Compagne al eerder laten weten. “Wij kunnen niet zonder mantelzorgers en moeten veel waardering voor hen hebben in deze vergrijzende samenleving. Als alle mantelzorgers er in één keer niet meer zouden zijn, dan hebben we in heel Nederland een groot probleem”.

High Tea en Mantelzorgcompliment
Mantelzorgers kregen een high tea voorgeschoteld, en er was muziek en entertainment. Naast de verwenmiddag kon een zorgvrager ook nog een mantelzorgcompliment aanvragen voor zijn of haar mantelzorger. Cadeaubonnen met een totale waarde van € 60,-. Mantelzorgers moeten hiervoor wel geregistreerd staan bij de gemeente. Ze worden dan tevens op de hoogte gebracht van nieuws over mantelzorgondersteuning en – waardering. Daarnaast komen ze in aanmerking voor een van de diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen voor mantelzorgers.

Informatie
Wie hierover meer informatie wenst kan terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij: 073-5441400 voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel of via ONS Welzijn voor inwoners van Veghel: 088-3742525.

High Tea CHV Noordkade Veghel
High Tea 't Spectrum Schijndel
High Tea Bestuurscentrum Sint-Oedenrode