High-Five met Sinterklaas bij lichtjesintocht in Schijndel

SCHIJNDEL - Wat niemand wist is dat Sinterklaas ook een vliegtuig kan besturen. Gelukkig maar anders was hij nooit op tijd geweest voor de intocht zaterdagavond in Schijndel. Voor de tweede keer in de avond en dat was sfeervol zo bleek opnieuw na het succes van vorig jaar.

Heel veel kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s waren naar het centrum van Schijndel gekomen om de Goedheiligman te verwelkomen. ‘s Middags nog in Hellevoetssluis en ‘s avonds al in Schijndel. En hij was blij weer terug te zijn. Zeker na het plezier wat hij vorig jaar had beleefd aan de avondintocht in Schijndel.

Meer deelnemers
Er waren nog meer deelnemers aan de intocht dan vorig jaar en veel, heel veel lichtjes. Een feest voor de kinderen. Met de brandweer voorop en politie, harmonie, gilde trok de stoet vanaf sporthal de Dioscuren aan de Bunderstraat richting het Schijndelse centrum. Kinderburgemeester Danique volgde de stoet vanuit een mooie oldtimer. Achter de kerk verzorgden kinderkoor No Kidding en dansschool Turondo een optreden voor Sinterklaas. Na dit optreden trok de stoet via de Pompstraat weer richting sporthal waar Sinterklaas even kon uitrusten van een inspannende week. En de kinderen? Die mogen vanaf vandaag weer de schoen zetten…

Omroep Meierij maakte bijgaande sfeerreportage.

Veel belangstelling bij de lichtjesintocht van Sinterklaas in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Een High-Five met Sinterklaas in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Kinderburgemeester Danique in een Oldtimer
En natuurlijk snoepjes van de Pieten
Sinterklaasintocht in Schijndel 2022