Eerste kijkje in locatie Veghel waar vanaf woensdag wordt gevaccineerd (video)

VEGHEL - In opdracht van de GGD Hart voor Brabant is begonnen met het ombouwen van het voormalige distributiecentrum van Jumbo aan de Amert in Veghel. Vanaf woensdag worden daar de eerste vaccinaties tegen het coronavirus gegeven.

Omroep Meierij was maandag in de gelegenheid een kijkje te nemen in de eerste vaccinatiehal van Nederland.

De datum waarop in Nederland de eerste vaccinaties tegen het coronavirus worden toegediend is vervroegd van vrijdag 8 januari naar woensdag 6 januari. Veghel blijft de locatie waar dat als eerste gebeurt. Daar komen wel locaties in Rotterdam en Utrecht bij. In heel Nederland kunnen vanaf 15 januari inentingen worden gehaald.

De laatste dagen is er veel gebeurd op het gebied van vaccinaties. Onder druk van de ziekenhuizen en de huisartsen is besloten dat de GGD’en eerder beginnen met inenten. Ziekenhuispersoneel kan vanaf maandag bellen om een afspraak te maken zodat zij zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen halen. Op maandag hebben zich al duizenden verpleegkundigen aangemeld.

Huisartsen

Ook huisartsen worden zo snel mogelijk ingeënt, maar ze worden niet toegevoegd aan de eerste groep die binnenkort het Pfizer-vaccin krijgt. Huisartsen krijgen als eersten een vaccinatie met het Moderna-vaccin dat waarschijnlijk binnenkort wordt goedgekeurd voor de EU.