Het Roois Theater presenteert: De Grinsch (video)

SINT-OEDENRODE - Optreden voor een live publiek zat er dit jaar helaas niet in voor ’t Roois Theater. “Dan maar digitaal”, dacht de jeugdgroep van de toneelvereniging. Deze hele week is op YouTube de kerstfilm 'De Grinsch' te bekijken.

De Grinsch en Grinschella hebben een hekel aan kerst en alle ellende die daarbij komt kijken. De stank van dennenbomen, de vreselijke kerstprogrammeringen van de lokale omroep en die afgrijselijke Mariah Carey.

Tot overmaat van ramp wordt Rudolphspool, het dorp waarin zij wonen, uitgeroepen tot kerstdorp van het jaar. Dat betekent: elke dag kerstkoortjes, overal kerstmannen en zelfs de kiosk van het dorp wordt ingepakt als groot cadeautje. De Grinsch en Grinschella besluiten in te grijpen, zij zorgen ervoor dat kerst dit jaar niet doorgaat . . .

Knoptoren

Het decor van de film is de Knoptoren. Normaal gesproken is dat een keurig opgeruimde plek, maar tijdens de opnames slingerden overal kerstballen, in de tuin stonden ineens allemaal kerstbomen en in de oven gaarde gek genoeg een lamakop.

De kerk, waar ’t Roois Theater altijd met veel plezier repeteert, werd langzaam omgetoverd tot een kerstdorp. Het huis van de Grinsch en Grinschella bevond zich bij het orgel en één van de andere huiskamers werd in de WC van de Knoptoren gebouwd.

Jeugdgroep

Het maken van een film was natuurlijk heel erg leuk, maar de jeugdgroep van ’t Roois Theater hoopt natuurlijk volgend jaar weer live op te treden. Zij zijn altijd nog op zoek naar enthousiaste toneelspelers. Ben jij tussen 8 en 16 jaar oud en lijkt het jou leuk om toneel te spelen? Meld je dan nu aan via rooistheater@gmail.com.

De film is te vinden op de website van het Roois Theater. Omroep Meierij sluit’m bij want als Grinsch en Grinschella de kerstprogrammering van de lokale omroep vreselijk vinden, dan kunnen we niet anders dan hun belevenissen daar tegenover zetten.