Het oude K3 is uit bij overvolle ruilwinkel Swopshop

Geen vraag meer naar babyspullen

VEGHEL – De Swopshop in Veghel krijgt zoveel gebruikt speelgoed dat er paal en perk aan de inlevering wordt gesteld. Bij de Swopshop kan speelgoed waar kinderen niet meer mee spelen, geruild worden tegen ander speelgoed.

De Swopshop Speelgoedruilwinkel zit sinds dit jaar in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Veel mensen hebben die plek al gevonden. Het gaat zelfs zo goed dat het magazijn vol raakt. Om aan het principe van ruilen te voldoen worden de regels aangepast.

Spullen die niet meer aangenomen worden zijn meubels, groot speelgoed voor buiten, kapot, vies of incompleet speelgoed. Ook babyspullen, knuffels en speelgoed met stof worden niet meer ingenomen.

TV-programma's

Ook speelgoed van TV-programma’s die niet meer op tv komen of speelgoed met afbeeldingen van de oude K3 worden niet meer geaccepteerd. Daar is geen vraag meer naar.

De Swopshop wil wel schoon, compleet, goed speelgoed, knutselspullen, klein buitenspeelgoed en nog veel meer.

Vanaf 20 januari is er in de winkel alleen nog speelgoed te vinden voor kinderen vanaf anderhalf tot 10 jaar. Uit ervaring blijkt dat babyspeelgoed nauwelijks meegenomen wordt uit de winkel.

Tot en met 19 januari is de Swopshop nog gesloten. Daarna kan er op afspraak weer geruild worden. De Swopshop is open op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op donderdag- en vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Foto door Mike via Pexels