‘Het Netwerk’ is maar even te zien

VEGHEL – Tegen het talud van de A50 op de Grootdonkweg in Veghel ligt sinds zaterdagmorgen 08.00 uur het kunstproject ‘Het Netwerk’. Dit idee bedacht kunstenares Carin Simons half januari. In de voorbereiding kreeg zij hulp van 400 mensen, zowel individuelen als bewoners van (zorg)instellingen. Zij breiden kilometers kleurig wollen draden tot dikkere koorden. Hier ging de kunstenares zelf mee aan de slag. Ze maakte er cirkels van in diverse afmetingen. Eigenlijk al als voorbode van Fabriek Magnifique. Het tweejaarlijkse kunstzinnige Veghelse evenement dat in 2022 cirkels als thema heeft.

Nog 30 kilometer koord
Over ‘Het Netwerk’ vertelt Carin: “Ik wilde juist in coronatijd toch een verbinding tot stand brengen met de mensen in instellingen en met mensen die gedwongen thuis zitten. Op diverse plaatsen in Meierijstad kon men garen ophalen. Sommige mensen breiden 6 meter, anderen weer vele veelvouden. Wat hier nu in cirkels ligt is 6 kilometer lang. Maar thuis heb ik nog zo’n 30 kilometer liggen”.

Op anderhalve meter
Daarmee kan Carin weer vooruit. Wanneer zondagavond om 19.00 uur het talud van de A50 weer leeg is, bedenkt ze weer een ander project. Dat moet dan ook als pop-up ergens in Meierijstad te zien zijn. “Waar dat is? Geen idee. Ik kijk uit naar een nieuwe plaats”, aldus de kunstenares. Zij hoopt wel dat belangstellenden die nu naar de Grootdonkweg komen conform de huidige RIVM-maatregelen van ‘Het Netwerk’ genieten. Op anderhalve meter afstand van elkaar dus.

Podcast

De 55Plusshow maakte onderstaande Podcast over het kunstwerk.

Eén van de cirkels uit het kunstwerk "Het Netwerk"
Kunstwerk "Het Netwerk" tegen het talud van de A50