Het geheim van een briljanten huwelijk: ‘geen geheimen voor elkaar’

Toon van Gennip (1939) en Betsie van de Akker (1937) 65 jaar getrouwd

VEGHEL - 65 jaar geleden om precies te zijn op 16 mei gaven Toon van Gennip en Betsie van de Akker elkaar het ja-woord. In september dat jaar trouwden ze voor de kerk. Dinsdag viert het paar dit briljante huwelijk. Reden voor burgemeester Kees van Rooij om vanmiddag op bezoek te gaan met een bos bloemen en felicitaties.
Toon van Gennip (1939) en Betsie van de Akker (1937) 'Geen geheimen voor elkaar'
Fotograaf: Bert en Annie van Gennip

Toon van Gennip is geboren op 13 mei 1939 in Volkel. Betsie van den Akker zag op 12 januari 1937 het levenslicht in Veghel. Ze hebben elkaar ontmoet bij Betsie thuis. En dat kwam door de kameraad van Toon, Wim Strik een neef van Betsie. Toen Toon samen met Wim op bezoek ging bij zijn tante ontmoette hij Betsie. Het duurde niet lang of de vonk sloeg over.

Toon heeft gewerkt bij Campina. Het paar heeft drie zonen, Marty, Gerrit en Bert, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het geheim van hun liefde is volgens Toon en Betsie dat ze geen geheimen voor elkaar hebben. “Ze zijn nog steeds verliefd en staan altijd voor elkaar en de kinderen klaar”, zo laat zoon Bert weten.

Toon van Gennip (1939) en Betsie van de Akker (1937) bij hun huwelijk in 1958