Het doek valt voor café De Gouden Leeuw (video)

VEGHEL - Het bruine café De Gouden Leeuw sluit voorlopig zijn deuren. De achttien aandeelhouders en de verhuurder, brouwerij Inbev Nederland, werden het niet eens over maandenlange betalingsachterstanden. Ook de coronapandemie en de stijgende energiekosten voor gas en elektriciteit speelden in de sluiting een rol.

Woensdagmiddag werd bekend dat café-restaurant 'De Gouden Leeuw' de deuren moest sluiten en donderdag is het pand al volledig ontruimd.
De Gouden Leeuw, dat toch een beetje beschouwd werd als de 'huiskamer van Veghel' is dus niet meer en wat er met de markante horeca-zaak gaat gebeuren is nog volstrekt onduidelijk.. Vorige week werd er nog de elfde van de elfde gevierd, maar nu is het pand ontruimd en de deur op slot.

Het Veghelse café-restaurant was vanaf 2009 in handen van achttien aandeelhouders. Zij namen het over van de familie Van den Boer. Die familie, bekend vanwege het prestigieuze cateringbedrijf Maison Van den Boer, exploiteerde sinds 1953 het bruine café aan de Molenstraat. De vraag is of de sluiting het definitieve einde betekent voor De Gouden Leeuw. Of de verhuurder ( brouwerij INBEV) in de toekomst een nieuwe horeca-exploitant gaat zoeken voor het pand is op dit moment nog niet duidelijk.