Het amateurvoetbal van dit weekend: onzekerheid voor Avanti en doelpuntloze derby

MEIERIJSTAD - Ondanks Koningsdag werden er nog wel een aantal voetbalwedstrijden gespeeld. Zo speelde Avanti’31 uit tegen Malden en boekte Keldonk weer een zege, waardoor de titel steeds dichterbij komt. Ook stond er dit weekend een derby op het programma; namelijk Schijndel/DE WIT tegen Rhode.
Schijndel/DE WIT - Rhode bleef doelpuntenloos

Schijndel/De WIT en Rhode delen punten in derby
De derby tussen Schijndel/DE WIT en Rhode was minder spannend dan gehoopt. Schijndel/DE WIT wilde voor de winst gaan, en Rhode speelde vooral om niet te verliezen. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-0.

Ondanks veel blessureleed speelde Schijndel/DE WIT het meest overtuigend. De ploeg mist nog steeds veel basisspelers, en daarkomt Thomas-Jan van Raaij ook bij. Vanwege een gele kaart mag hij de volgende wedstrijd niet meedoen. Wel is Tjeerd Pijnenburg met een invalbeurt begonnen aan zijn terugkeer. Over twee weken staan de promotiewedstrijden op het programma voor de geel-blauwen, wat de mogelijkheid geeft voor de geblesseerden om aan hun herstel te werken.

Avanti’31 verspeelt dure punten in Malden
Avanti’31 heeft met 2-1 verloren van Union uit Malden. Dat zijn kostbare punten voor de club uit Schijndel. Een overwinning had namelijk voor een stukje zekerheid gezorgd. Daardoor had Avanti’31 zich zo goed als zeker kunnen handhaven in de tweede klasse.

Avanti’31 begon goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg Roel Kappen al een kans, maar hij mistte. Na deze beginfase kreeg Union steeds meer grip op de wedstrijd. Avanti ging steeds slordiger spelen, waardoor Union vrij makkelijk op 2-0 voorsprong kwam. In de tweede helft ontsnapte de ploeg uit Schijndel nog aan een 3-0 achterstand, waarna ze de aansluitingstreffer maakten. Daar bleef het ook bij in Malden.

Ondanks deze nederlaag staat Avanti’30 nog steeds op de vierde plaats. Daardoor zijn ze zo goed als zeker van nacompetitie voor promotie. Er zit tussen plaats 4 en 9 echter slechts 2 punten verschil, waardoor het een kostbare nederlaag is. Ook met plaats tien is het verschil klein; namelijk slechts 4 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het een spannend slot van de competitie. Avanti’31 speelt op 12 mei de eerstvolgende wedstrijd, tegen Olympia’18.

Uitslagen Amateurvoetbal Meierijstad

Eerste klasse:
Erp – SC 't Zand (4-3)

Tweede klasse:
Schijndel/DE WIT – Rhode (0-0)
VV Union – SV Avanti ‘31 (2-1)

Vijfde klasse:
RKVV Keldonk – SV Olland (3-1)