Het amateurvoetbal van dit weekend

MEIERIJSTAD – Ook dit weekend kwamen op de Meierijstadse voetbalvelden verschillende voetbalploegen in actie. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, met daarnaast enkele wedstrijdverslagen.

Boekel Sport – Rhode/VSB (2-1)

Het was voor de aanwezige voetbalsupporters in Boekel vooral genieten van het weer, want het spel dat tijdens de wedstrijd tussen Boekel Sport en Rhode/VSB op de mat werd gelegd kon mat genoemd worden. De fans werden in ieder geval wel getrakteerd op drie doelpunten.

Het goed ogende, maar tegelijk verraderlijk grasveld, zorgde in de beginfase al voor wat heikele momenten bij Rhode. Zo werd verdediger Floris van Esch (Rhode) na drie minuten verrast door een opspringende bal, waarna de aanvaller van dienst op dezelfde manier een grote kans verpest zag worden. Boekel Sport bleef in het vervolg de Rooise ploeg onder druk zetten, maar zonder dat het hieruit wist te scoren. Rhode kreeg een aantal kleine kansjes, maar geen enkele zette de Boekelse keeper onder druk. Boekel Sport bleef de sterkere ploeg en maakte voor rust nog de verdiende 1-0: balverlies achterin bij Rhode kwam de ploeg duur te staan. Dit zou ook de ruststand zijn.

Rhode pepte zich in de rust op, maar de tweede helft was nog amper begonnen, of de tweede Boekelse goal was een feit. Opnieuw zag de defensie er niet goed uit. De wedstrijd veranderde vervolgens in een ware zomeravondvoetbalwedstrijd: Boekel hoefde niet meer en Rhode kon niet beter. Gezapig leken beide ploegen richting het laatste fluitsignaal te gaan. Toch wist Rhode alsnog te scoren: een strakke voorzet van Mark van der Zanden werd beheerst door Ryan Kreeft omgezet tot een doelpunt. Ineens was er weer spanning in de wedstrijd, maar tot verdere kansen zou het niet komen. Rhode verliest met 2-1, een gemiste kans om wat ruimte richting de degradatiestreep te creëren. De ploeg staat momenteel nog vijfde. Maar nummer negen Berghem Sport, de eerste ploeg in de degradatiezone, staat op slechts 1 punt.

Berghem Sport – RKSV Schijndel/DE WIT (2-1)

Voor RKSV Schijndel/DE WIT, draaide de ontmoeting met het lager geklasseerde Berghem Sport uit in een teleurstellende nederlaag. Op een zonnige lentedag, zag de ploeg van trainer Methorst zijn ploeg achter de feiten aanlopen. Gezien de verhoudingen tussen beide ploegen, had de score zelf nog ruimer kunnen uitvallen.

Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een slecht verwerkte bal van Schijndel eindigde achter de keeper. Toch kwam Schijndel snel weer op gelijke hoogte. Goed veldspel leidde tot een grote kans voor Bart de Wit, die de bal vakkundig langs de keeper speelde. Nadat Schijndel een kwartier later nog een goede kans kreeg op de 1-2, draaide de verhoudingen. Niet veel later was het Berghem Sport dat wel op voorsprong wist te komen, door een vrije trap die gepromoveerd werd tot doelpunt. De ruststand (2-1) zou ook de eindstand gaan worden, vooral dankzij keeper Dennis Schoenmaker, die met enkele knappe reddingen zorgde dat Berghem Sport niet met ruimere cijfers wist te winnen. Hij werd dan ook verkozen tot Man of the Match.

Berghem Sport - RKSV Schijndel/DE WIT

Avanti ’31 – Eendracht ’30 (2-2)
Avanti ’31 speelde in eigen huis tegen laagvlieger Eendracht ’30. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst, en het feit dat Avanti thuis mocht spelen, zorgden ervoor dat een driepunter voor de Schijndelse ploeg aannemelijk zou zijn. De Schijndelse ploeg mocht zich na ruim 90 minuten voetbal gelukkig prijzen met een puntendeling, aangezien ze na een achterstand in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog langszij kwamen.

Eendracht ’30 was duidelijk de betere ploeg voor de rust en de 0-2 ruststand was dan ook niet onverdiend te noemen. Hier en daar voetbalde de Schijndelse ploeg goed mee, maar het was het elftal uit Mook dat de regie in handen had. De verdediging gaf bij de 0-1 de Mookse middenvelder Mateja Mujkic teveel ruimte; zijn afstandsschot ging via binnenkant paal in de goal. Een schot van Roel Kappen (Avanti) belandde in het zijnet, waarna Milan van Leth (Eendracht) de ruststand op het bord zette.

Avanti ’31 kwam als een andere ploeg de kleedkamer uit en kreeg binnen vier minuten drie kansen. Deze gingen nog allemaal onbenut, maar niet veel later was de aansluitingstreffer alsnog een feit: een voorzet van Jip Schippers werd door Teun Kuijpers binnen gewerkt. Avanti wist vervolgens niet door te drukken en langzaamaan werd Eendracht weer gevaarlijker, totdat Eendracht na een harde charge met 10 man overbleef. Desalniettemin was het de uitploeg die vervolgens het dichtst bij een volgende doelpunt kwam. De 1-2 stand leek niet meer de veranderen, maar plots was daar Teun Kuijpers die in extremis voor zijn tweede doelpunt tekende en daarmee de eindstand op 2-2 bracht. Zo pakt Avanti ’31 alsnog een belangrijk punt in de strijd om handhaving.