Het Aatrium in Veghel bestaat 25 jaar (video)

VEGHEL – Bewoners en vrijwilligers van Het Aatrium in Veghel werden dinsdagmorgen getrakteerd op koffie met gebak. De reden? Het zorgcentrum bestaat 25 jaar. En dat liet Brabant Zorg niet ongemerkt voorbijgaan.

Na een welkomstwoord door vrijwilligerscoördinator Berdine Nooijen werd op een ludieke manier stilgestaan bij de ontwikkelingen van 25 jaarbejaardenzorg. Hoe het vroeger begon. Hoe de kledinglijn van zorgmedewerkers in de loop der jaren enkele keren veranderden. En dat de bewoners vroeger in een kamer kwamen dat werd omgedoopt tot appartement.
25 jaar Vrijwilliger
Maar over één ding bestond geen enkel meningsverschil. De verzorging van de ouderen was goed en is nog steeds prima in orde. Met als motto: Elke dag zo fijn mogelijk. Sowieso te danken aan het zorgpersoneel maar zeker ook aan de vrijwilligers die zich dagelijks voor de ouderen inzetten om het hen naar de zin te maken. Zoals Margriet van Rosmalen dat al 25 jaar bij Het Aatrium doet. Op 1 maart was Margriet 25 jaar in dienst van het vrijwilligerskorps. Tijdens de jubileumviering werd zij hiervoor door Berdine Nooien in het zonnetje gezet compleet met een toespraak, een beeldje en een bos bloemen.

Onthulling socialbank
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan werd voor het zorgcentrum ook nog een socialbank onthuld. Sinds burendag op 22 september 2023 zijn vrijwilligers en bewoners bezig geweest met het beplakken van de 1500 kilo wegende betonnen bank met mozaïekstukjes. Met als uitkomst een fleurige bank met bloemmotieven, die inclusief het mozaiekwerk 1700 kilo weegt.

Oproep Bedrijfsleven
Na de onthulling deed Mies Jonkers namens bewoners en vrijwilligers nog een oproep aan het bedrijfsleven in Veghel. Want wat zou het toch mooi zijn als bij de mozaiekbank ook nog eens een mozaiek tafel en 2 dito fauteuils kwamen te staan. “Als bedrijven in Veghel voor ons het betonnen materiaal kunnen leveren zorgen wij als vrijwilligers ervoor dat ook die met mozaiek worden beplakt”, aldus Jonkers onder luid applaus van de vrijwilligers.

Harmonie Frisselstein
Het Jubileumfeest is nog niet teneinde. Tot en met vrijdag 22 maart is een programma samengesteld met onder andere een Magic Dinnershow, lunches en muziek. Waaronder een optreden van Smartlappenduo De Lollypops met Nederlandstalige muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op vrijdag 22 maart brengt Harmonie Frisselstein muzikale felicitaties over gevolgd door een feestavond met Sander Bekkers voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers.