Herinrichting Markt Sint-Oedenrode gaat beginnen

De herinrichting van de Markt in Rooi gaat maandag beginnen.

SINT-OEDENRODE – Komende maandag begint de herinrichting van de Markt in Sint-Oedenrode. De nieuwe Markt wordt duurzaam ingericht met de nadruk op kwalitatief verblijf, meer groen en minder auto’s. Het ontwerp is tot stand gekomen via een uitvoerig participatietraject. Aannemer Van Mensvoort Veghel voert de plannen uit, die op het einde van dit jaar afgerond moeten zijn.

Het is de bedoeling om het werk in zo kort mogelijke tijd uit te voeren. Daarom zijn de werkdagen langer dan normaal én wordt er doorgewerkt in de bouwvakantie.

Werken in fasen
Wethouder Jan van Burgsteden: “Het werk vindt gefaseerd plaats. Dat heeft als voordeel dat we niet de héle Markt langdurig op de kop zetten, maar de uitvoering ‘als een treintje’ door het werkgebied verschuift.” In de eerste bouwfase wordt de riolering naast de rijbaan van de Markt vervangen. Dat moet eind april klaar zijn. De Rooise kermis kan eind augustus gewoon doorgaan op de Markt. Het werk ligt dan stil.

Maatregelen
De werkzaamheden zijn zowel ondergronds als bovengronds. Het streven is om overlast (wegafsluitingen, elders parkeren) zoveel mogelijk te beperken. Maar het is onvermijdelijk dat ondernemers en aanwonenden van de Markt wat gaan merken van de werkzaamheden. Daarover zijn ze apart geïnformeerd. Tijdens de uitvoering blijft er áltijd een beperkt aantal parkeerplaatsen op de Markt beschikbaar. Bezoekers van het centrum kunnen verder gebruik maken van parkeerplaatsen langs de parkeerroute Deken van Erpstraat en op de Neul; via bebording worden ze naar deze alternatieven verwezen. De weekmarkt krijgt een tijdelijke plek op het nabijgelegen Kerkplein.

Duurzame aanpak
Afgesproken is dat de aannemer zoveel mogelijk elektrisch aangedreven groot en klein materieel inzet. Dat is duurzaam en beperkt ook de overlast (geluid, luchtkwaliteit) voor de omgeving.

Alternatieve lokatie weekmarkt in Sint-Oedenrode
Fotograaf: Jeanne Wouters