Hemelvaartrit kan rekenen op veel belangstelling (video)

SCHIJNDEL - Hemelvaartsdag, traditiegetrouw dé dag voor de jaarlijkse Hemelvaartrit van de HW&VC, de Historische Werk en Voertuigen Club. Het evenement trekt ieder jaar naast veel deelnemers ook veel toeschouwers. Het is kijken en bekeken worden.

Rijdend museum
Een rit voor auto’s, motoren en bromfietsen van 25 jaar of ouder en specials zoals een brandweervoertuig of een ANWB motor. Een rijdend museum wordt het ook wel genoemd. De route voor de deelnemers voerde over landelijke wegen met een lengte van 80 km door het Brabantse landschap.

Om het evenement klein te houden heeft de organisatie bewust niet te veel reclame gemaakt. Hans Roelofs van HW&VC: “De Hemelvaartrit valt zo in de smaak dat het uit zijn jasje dreigt te groeien. Dit jaar hebben we er bewust niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven om het kleinschalig te houden. De ruim 100 deelnemers komen nu voornamelijk uit de regio”.

Jubileum
Zoals gezegd bestaat de club 30 jaar. Dat wordt op zondag 4 juni gevierd met een jubileumshow. Roelofs: “Iedere vijf jaar proberen we iets extra's te organiseren en dit jaar is dat onze jubileumshow waarbij onze leden hun mooiste voertuigen tonen. De show is rondom het Spectrum in Schijndel. “ De toegang is zoals altijd gratis.

Veel belangstelling voor de 'Oldtimers'
Fotograaf: Jan van Oort
Een Mercedes uit 1958 bij de Hemelvaartrit
Fotograaf: Jan van Oort
Een DAF 33 uit 1974 "Een Truttenschuttelaar met jarretelaandrijving" volgens de eigenaresse