Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode organiseert doorstapwandeling

SINT-OEDENRODE - Zondag 18 december kan er gewandeld worden. De Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode houdt een doorstapwandeling door de landgoederen Heerenbeek en Velder. Aanmelden is niet nodig. Samenkomst op zondag 18 december om 9.00 uur op de Markt in Sint-Oedenrode
Edelherten
Fotograaf: Jeanne Soetens

Landgoed Heerenbeek
Heerenbeek is onderdeel van het gebied De Mortelen. Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan ecoduct De Mortelen en de edelherten die onder andere in het landgoed zijn uitgezet. Ook worden het prachtige landhuis en de oude verbouwde Vlaamse schuur bekeken. De leembossen zijn rijk aan vele dier- en plantensoorten.

Landgoed Velder
Landgoed Velder is een laaggelegen gebied met een sterrenbosstructuur. Op het punt waar negen dreven bij elkaar komen is dat goed te zien. Het landgoed herbergt vele bijzondere bomen. Het mooie landhuis Groot Velder genaamd heeft een tuin ontworpen in Engelse landschapsstijl.

Carpoolen
Het is de bedoeling om op zondag 18 december om 9.00 uur samen te komen op de Markt in Sint-Oedenrode vanwaar carpoolend naar de Bestseweg/Steegstraat in Liempde wordt vertrokken. Stevige schoenen zijn gewenst. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Natuurbrug De Mortelen
Fotograaf: Jeanne Soetens