Heel Veghel bakte voor ouderen en vluchtelingen

VEGHEL – 45 Thuisbakkers stonden de afgelopen dagen achter het fornuis tijdens Heel Veghel Bakt. Met hun zelf gemaakte taarten, koeken (cup)cakes, appelflappen en andere lekkernijen maakten ze maar liefst 540 mensen blij tijdens Koningsdag.

Al enkele jaren staat tijdens deze feestdag Heel Veghel Bakt op het programma. Aan thuisbakkers wordt dan gevraagd om naar eigen inzicht gebak en ander lekkers te bakken. Het is de bedoeling dat ze die op 27 april naar (eenzame) ouderen, asielzoekers, en/of mantelzorgers brengen. Het is een beproefd recept van Noor van Rijbroek van jongerengroep M25 en Esther de Bie van Ons Welzijn.

Ook voor vluchtelingen
Tijdens deze editie kregen niet alleen (eenzame) ouderen bezoek van de amateur bakkers. Noor en Esther gingen ook langs bij het voormalige klooster van de zusters Franciscanessen waar momenteel 140 vluchtelingen uit Oekraïne verblijven. Noor legde hier uit wat de actie inhield om daarna schalen met lekkers achter te laten. Heel Veghel Bakt was ook dit jaar weer een succes.