‘Heel Veghel bakt’ op Koningsdag, thuisbakkers gezocht

VEGHEL – Thuisbakkers opgelet! Esther de Bie (ONS welzijn), Selena van Eijk (M25 Veghel) en Noor van Rijbroek organiseren ook dit jaar de actie ‘Heel Veghel bakt’ tijdens Koningsdag. Het is inmiddels de zesde editie van dit initiatief.
Bron: Pixabay

Heel Veghel bakt is een initiatief om mensen die het moeilijk hebben in het zonnetje te zetten. Denk hierbij aan eenzame ouderen of mantelzorgers. Deze mensen worden op Koningsdag verwend met zelfgebakken lekkers. Om dit lekkers te realiseren, wordt de hulp van fanatieke thuisbakkers gevraagd, die graag hun bakkerscreaties willen delen.

De actie werd oorspronkelijk in het leven geroepen tijdens de COVID-19 pandemie in 2020 om ouderen in de lockdown een hart onder de riem te steken. Naar elkaar omkijken en mensen verbinden is namelijk te allen tijde erg belangrijk, vinden de organisatoren. Met een klein gebaar kun je iemand al erg blij maken en een ongelooflijk fijne dag bezorgen. Dit is zo simpel als een zelfgebakken lekkernij en een praatje aan de deur.

De jongeren van M25 Veghel en de vrijwilligers van Met je hart en de Zonnebloem gaan thuis iets bakken voor de mensen die ze met deze actie willen verwennen. In de ochtend van 27 april 2024 brengen ze dit naar de mensen toe. Op deze manier zetten ze deze mensen in het zonnetje. Met de hulp van meer thuisbakkers, kunnen er meer mensen verrast worden.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 april via
https://www.ons-welzijn.nl/evenementen/actueel/heel-veghel-bakt-koningsdag
. Kijk voor meer informatie op de site van M25 Veghel:
www.m25veghel.nl