Hartemèrt Schijndel gaat niet door

SCHIJNDEL – Hartemèrt in Schijndel gaat niet door. De organisatoren krijgen het niet voor elkaar de grootste jaarmarkt van Meierijstad coronaproof te organiseren.

De organisatie is zwaar teleurgesteld dat het ondanks diep nadenken toch niet is gelukt. “Het is jammer voor de bezoekers, de Schijndelse horeca, andere ondernemers en voor onszelf,” aldus de organisatie.
“Net nu we op weg zijn naar het nieuwe normaal en iedereen er klaar voor is er weer lekker op uit gaan moeten we zo’n beslissing nemen.”

Geen toegangscontrole mogelijk

De Hartemèrt-commissie heeft er heel lang over nagedacht voordat de moed werd opgegeven. “Het is een groot evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Er is geen toegangscontrole. Omdat het parcours door een groot deel van de Hoofdstraat in Schijndel loopt is het ook niet mogelijke het evenemententerrein af te zetten. Daarom is het niet mogelijk toegangstesten in te zetten of vaccinatiebewijzen te controleren,” aldus de organisatie.

Omdat Hartemèrt gratis toegankelijk is en iedereen er dus vertier kan vinden was de beslissing “uit maatschappelijk oogpunt extra moeilijk”, zegt de commissie.

Karakter gaat verloren

Er is niet overwogen het parcours in te krimpen. Dan zou het karakter van Hartemèrt verloren gaan omdat dan niet iedereen kan worden toegelaten.

Bovendien zou dan een deel van de ondernemers buiten de boot vallen.
“Hartemèrt zou voor onze ondernemers aan het parcours een welkome opkikker zijn, maar helaas laten de huidige richtlijnen het niet toe,” aldus de organisatie.

Archiefbeeld

Tags